flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розумний строк: як досягти і що заважає

21 лютого 2024, 10:49

Саме таку тему обговорювали сьогодні судді, адвокати і прокурори на круглому столі, який відбувся у приміщенні Вінницької обласної прокуратури. Судову спільноту Барщини на заході представляла Юлія Салдан, суддя-спікер Барського районного суду Вінницької області.
Жваві дискусії лунали довкола проблемних питань забезпечення явки до суду обвинувачених і свідків, шляхів підвищення ефективності судових процедур, зокрема використання спрощеного судового провадження щодо кримінальних проступків, практика укладення угод у кримінальному провадженні, проведення судових засідань в режимі відеоконференції з установами виконання покарань.
«Загалом між усіма учасниками «трикутника правосуддя» існує порозуміння, що дотримання строків розгляду кримінальних проваджень, як одна з гарантій справедливого судочинства, є спільним інтересом для усіх. Умисне затягування судового процесу є неприпустимим і суд зобов’язаний вживати передбачених законом заходів, аби правосуддя не було віддаленим у часі», – поділилася враженнями Юля Олександрівна.

Пресслужба Барського районного суду Вінницької області