flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер Барського районного суду Юлія Салдан разом із творчою групою ГО «Правничої асоціації «Добросуд» ознайомилася із досвідом роботи Ірпінського міського суду

03 травня 2023, 10:23

Із досвідом роботи Ірпінського міського суду, який пережив активні бойові дії, ознайомилася суддя-спікер Барського районного суду Вінницької області Юлія Салдан разом із творчою групою ГО «Правничої асоціації «Добросуд».

З 25 лютого 2022 року місто Ірпінь активно та безжально обстрілювалось російськими загарбниками. Битва за Ірпінь тривала 1 місяць та один день і запам'яталась як один з найкривавіших епізодів повномасштабної війни. Проте окупантам не вдалось звоювати людей.

Звільнення від російського ворога відбулось 28 березня 2022 року і з того часу та дотепер триває збір доказів воєнних злочинів росіян на території міста, яке донедавна вважалось одним з накрасивіших міст України. До Ірпінського суду, який відновив свою роботу 22 травня 2022 року надходять на розгляд кримінальні провадження щодо воєнних злочинів росіян.

"Правосуддя вистояло. Зберегло людське обличчя і продовжує працювати за всіма стандартами справедливого суду", - зауважує суддя-спікер Барського районного суду Вінницької області Юлія Салдан.

Правнича асоціація «Добросуд» підготувала відеосюжет з циклу "Один день в суді під час війни" про роботу Ірпінського міського суду на деокупованій території, з яким можна ознайомитись за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=TwTQEacYsWk.

 

Пресслужба Барського районного суду Вінницької області