flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у незаконному заволодінні транспортним засобом перебуватиме під вартою

10 липня 2023, 11:57

Слідчий суддя Барського районного суду обрав підозрюваному у незаконному заволодінні транспортним засобом запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 155 340 гривень.

За версією слідства, у серпні 2022 року житель Донеччини, будучи військовослужбовцем, прибув до лікарні у місто Бар Вінницької області на лікування. Однак у нього виник умисел на незаконне заволодіння транспортним засобом. Чоловік намагався здійснити задумане, проте двигун у транспортному засобі перестав працювати. Особа була виявлена за кермом автомобіля місцевими жителями.

Чоловікові оголошено підозру за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України - незаконне заволодіння транспортним засобом. У серпні минулого року підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та покладено певні обов’язки. Проте підозрюваний знехтував вимогами, покладеними на нього судом, де він знаходився було невідомо, тому виникла неможливість проведення слідчих (розшукових) дій та завершення досудового розслідування. Військовослужбовець був оголошений у розшук.

07 липня 2023 року в місті Селидове Донецької області підозрюваного затримано та доставлено до Барського районного суду для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Наразі триває досудове розслідування і вину чоловіка встановлюватиме суд.

Нагадуємо, що згідно із статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба Барського районного суду Вінницької області