flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вину чоловіка, який обвинувачується у незаконному заволодінні транспортним засобом встановить суд

14 липня 2023, 11:58

До Барського районного суду надійшов обвинувальний акт стосовно військовослужбовця, якому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України - незаконне заволодіння транспортним засобом. Підготовче судове засідання у справі призначено на 24 липня 2023 року на 09 год 00 хв.

За версією сторони обвинувачення, у серпні 2022 року житель Донеччини прибув до лікарні у місто Бар Вінницької області на лікування. Проте у нього виник умисел на вчинення злочину. Чоловік намагався незаконно заволодіти транспортним засобом, однак двигун автомобіля перестав працювати. Особа була виявлена за кермом авто місцевими жителями.

Днями слідчий суддя Барського районного суду обрав обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 155 340 гривень https://reyestr.court.gov.ua/Review/112065622.

Довідково: санкція частини 2 статті 289 Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Важливо: згідно із статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Барського районного суду Вінницької області