flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося перше засідання у справі про вбивство

19 липня 2023, 18:24

У Барському районному суді розпочалося підготовче провадження у кримінальній справі стосовно чоловіка, якого обвинувачують в умисному вбивстві мешканки району з корисливих мотивів (пункт 6 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України) і в розбої (частина 4 статті 187 Кримінального кодексу України).

Учора суд призначив обвинуваченому захисника за рахунок держави.

Сьогодні обвинуваченому роз’яснили право на розгляд його справи судом присяжних у складі двох професійних суддів і трьох присяжних. Однак він від такого права відмовився і зазначив, що бажає, аби справу розглядала колегія із трьох суддів.

Крім того, відбувся розгляд клопотання прокурора про продовження дії запобіжного заходу і обвинуваченому продовжено строк тримання під вартою на 60 днів.

У підготовчому провадженні оголошено перерву для належної підготовки сторони захисту і ознайомлення захисника, який лише вступив у справу, із матеріалами досудового розслідування.

Наступне судове засідання відбудеться 27 липня 2023 року на 14 год. 00 хв.

Довідково: санкція частини другої статті 115 Кримінального кодексу України передбачає альтернативні покарання: позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, а для пункту 6 частини 2 статті 115 – ще й з конфіскацією майна.

Важливо: згідно із статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Барського районного суду Вінницької області