flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено судовий розгляд справи про смертельне ДТП у Міжліссі

27 липня 2023, 09:14

На розгляді у Барському районному суді перебуває кримінальна справа стосовно чоловіка, якого обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (частина 2 статті 286 Кримінального кодексу України).

За версією сторони обвинувачення, 16.04.2023, рухаючись проїзною частиною дороги у селі Міжлісся Жмеринського району Вінницької області, обганяючи попутний автомобіль з перевищенням дозволеної швидкості, водій наїхав на неповнолітнього пішохода, який також йшов у попутному напрямку. Внаслідок ДТП хлопець загинув на місці.

Днями суд розглянув клопотання прокурора про застосування до обвинуваченого запобіжного заходу. Клопотання задовольнили і чоловік перебуватиме під домашнім арештом 60 днів.

Справу призначено до судового розгляду, який відбудеться 09.08.2023 о 10:00.

Довідково: санкція частини другої статті 286 Кримінального кодексу України передбачає покарання: позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Важливо: згідно із статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Барського районного суду Вінницької області