flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у завданні смертельних ушкоджень тестю перебуватиме під вартою

18 серпня 2023, 09:11

Учора слідча суддя Барського районного суду обрала підозрюваному у завданні смертельних ушкоджень тестю запобіжний захід у виді тримання під вартою. Мешканцю району оголошено підозру за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України - нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого. Чоловік перебуватиме у СІЗО на час розслідування без права внесення застави.

За версією слідства, зять під час сварки наніс тілесні ушкодження тестю, які стали причиною його смерті.

Під час розгляду питання про запобіжний захід прокурор довів наявність ризиків того, що підозрюваний може переховуватись від органів досудового розслідування. Високоймовірним визнали й те, що він може чинити незаконний вплив на свідків, з якими до затримання проживав в одному будинку. Тож суд дійшов висновку, що запобігти цим ризикам не може жоден з більш м’яких запобіжних заходів.

Триває досудове розслідування і вину чоловіка встановлюватиме суд.

Довідково: санкція частини 2 статті 121 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба Барського районного суду Вінницької області