flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено розгляд щодо суті обвинувачення у справі про умисне вбивство мешканки району і розбій

21 серпня 2023, 14:22

У кримінальній справі про умисне вбивство з корисливих мотивів мешканки району і розбій суд закінчив стадію підготовчого провадження. Призначено судовий розгляд щодо суті висунутого обвинувачення.

Нагадаємо, що у Барському районному суді розглядається кримінальна справа стосовно чоловіка, якого обвинувачують в умисному вбивстві жінки з корисливих мотивів (пункт 6 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України) і в розбої (частина 4 статті 187 Кримінального кодексу України). Справа надійшла до суду 12 липня 2023 року.

Довідково: санкція частини другої статті 115 Кримінального кодексу України передбачає альтернативні покарання: позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, а для пункту 6 частини 2 статті 115 – ще й з конфіскацією майна.

Важливо: згідно із статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Барського районного суду Вінницької області