flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бінарне заняття для студентів спеціальності 081 "Право"

06 грудня 2021, 15:53

Суддя-спікер Барського районного суду Вінницької області Салдан Юлія Олександрівна та завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Юзько Тетяна Миколаївна та провели бінарне заняття для студентів спеціальності 081 «Право» з дисципліни «Організація судових і правоохоронних органів» за темою «Правовий статус суддів і гарантії їх незалежності».

У ході зустрічі було розглянуто питання реалізації конституційних положень суду як органу правосуддя, правового статусу судді та його функцій, втілення принципу доступу до правосуддя та обов’язковості судових рішень, особливостей гарантій незалежності і недоторканості суддів.

Юлія Олександрівна Салдан ознайомила майбутніх фахівців у галузі права з проблемою забезпечення дотримання прав, свобод та інтересів осіб у судовому провадженні при здійсненні судового контролю; концепцією реформування судової системи та критеріями, яким повинні відповідати високопрофесійні юристи, що претендують на посаду судді; а також поділилася власним досвідом практичної діяльності.

Студенти виявили високу правову обізнаність і активно ставили судді цілком фахові запитання. Їх цікавив порядок звернення особи до суду за захистом своїх прав; особливості судового розгляду справ судом, строки розгляду, склад учасників судового процесу; відвід і самовідвід судді, технічна фіксація судового засідання, порядок і строки оскарження рішень.

Формат бінарного заняття сприяв кращому засвоєнню теоретичних знань і формуванню практичної підготовки студентів до професійної діяльності.

 

Джерело: https://www.bar-bgpk.com.ua