flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Барський суд долучився до заходів з протидії домашньому насильству

05 грудня 2023, 14:13

      Учора суддя-спікер Барського районного суду Вінницької області Юлія Салдан - взяла участь у засіданні Міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми. Уперше на такому заході була присутня представниця суду. Там обговорювали, як активізувати зусилля спеціалізованих служб заради спільної мети - формування суспільства, нетерпимого до будь-яких форм насильства.

   «Запорукою успішної протидії домашньому насильству є посилення взаємодії усіх уповноважених органів, у тому числі із судами. Згідно з практикою Європейського Суду з прав людини домашнє насильство трактується як нелюдське поводження в розумінні статті 3 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Захист людини від такого поводження є міжнародним зобов’язанням держави.

   В силу своїх специфічних функцій суди можуть взаємодіяти з іншими органами лише в інформаційному та просвітницькому напрямках, однак і така взаємодія може дати важливі плоди», - зауважила суддя.

   На засіданні про свою діяльність звітували різні служби, які діють у громаді. Відділ освіти Барської міської ради, Управління соціальної політики та охорони здоров’я Барської міської ради, місцева поліція. А також, на теренах району працює Спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Барської міської ради. Служба надає широкий спектр соціальних послуг потерпілим. Нижче наводимо Дорожню карту для осіб, які постраждали від домашнього насильства, гендерної дискримінації та торгівлі людьми.