flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив без змін вирок військовослужбовцю за ухилення від військової служби

12 квітня 2024, 15:04

     Вінницький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу обвинуваченого військовослужбовця на вирок Барського районного суду від 08.02.2023, яким йому призначено шість років позбавлення волі за самовільне залишення військової частини під час дії воєнного стану. Вирок залишено в силі.

Чоловік обвинувачувався у тому, що самовільно залишив військову частину під час дії воєнного стану (частина 5 статті 407 Кримінального кодексу України). Покаранням за вказаний злочин є позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

У суді першої інстанції  свою вину обвинувачений не визнав. Стверджував, що він не є військовозобов’язаним, а є людиною, тому на нього не поширюються обов'язки громадянина України щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України та обов’язки військовослужбовця. Заперечував існування військової частини та місцевого центру комплектування та соц. підтримки. Обвинувачений вважає його звинувачення безпідставним, оскільки не існує ні центру комплектування, ні військової частини.

В апеляційному суді пояснив, що відмовився від служби, бо совість не дозволяє йому вбивати і робити зло.

Оскільки скаргу обвинуваченого відхилено, то вирок набрав законної сили у день проголошення рішення апеляційного суду.

 

Пресслужба Барського районного суду Вінницької області